Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σάλος με δημοσιεύματα για δασικό αυθαίρετο του Παπακωνσταντίνου


Σύμφωνα με  δημοσίευμα του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος» της Κυριακής, φέρεται ιδιοκτήτης αυθαίρετου σε δασική περιοχή από τον οικογενειακό κύκλο του υπουργού ΠΕΚΑ, κ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας χτισμένης μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά.
Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης.
Η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν προσφύγει μάλιστα στη Δικαιοσύνη και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να νομιμοποιήσουν τα εντός αναδασωτέας δασικής έκτασης σπίτια τους.
Πρώτο Θέμα:
Την ώρα που εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη οικογενειακού αυθαίρετου του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας αυτήν την Κυριακή το Πρώτο Θέμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος καταφεύγει άλλη μια φορά στη συνήθη μέθοδο της συκοφάντησης- και, βεβαίως, στις απειλές και στις ύβρεις κατά του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος.

Μετά από τα πρωτοφανή κατορθώματά του στην οικονομία, όπου σε χρόνο ρεκόρ έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας , ο κ. Παπακωνσταντίνου σπάει ένα ακόμη ρεκόρ, προφανώς παγκόσμιο: γίνεται ο πρώτο υπουργός Περιβάλλοντος με αυθαίρετο οικογενειακό εξοχικό σε δασικό χώρο που ταυτόχρονα μέλος της οικογένειάς του κάνει δικαστικό αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από αναδασωτέα, ώστε το αυθαίρετο να νομιμοποιηθεί!
Ο υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχεται δηλαδή την ύπαρξη του αυθαιρέτου, αλλά δεν παραιτείται. Θυμίζουμε όμως ότι η Άντζελα Γκερέκου είχε παραιτηθεί από υφυπουργός Πολιτισμού όταν είχε αποκαλυφθεί χρέος του συζύγου της προς την Εφορία…
Η περίπτωση Μαγγίνα, που ως υπουργός Εργασίας είχαμε αποκαλύψει ότι απασχολούσε ανασφάλιστους αλλοδαπούς και, τελικώς, είχε ο ίδιος την ευαισθησία να υποβάλει την παραίτησή του, ωχριά μπροστά στο φαινόμενο Παπακωνσταντίνου.
Μια απορία μόνο για τον κ. υπουργό Περιβάλλοντος: αν δεν κερδηθεί ο δικαστικός αγώνας για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως αναδασωτέας κι αφού, όπως υποστηρίζει στην απάντησή του, της ρύθμισης για τα αυθαίρετα θα εξαιρεθούν οι αναδασωτέες περιοχές, τι θα κάνει με το συγκεκριμένο σπίτι;
Μήπως θα κατεδαφίσει το οικογενειακό αυθαίρετο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: